O nas

Kebab pod 13

Jeśli uważasz, że nie ma w Krakowie smacznego kebaba, jeśli nic Ci nie mówi zdanie „kebab, który piecze dwa razy”, jeśli masz dość suchego mięsa bez polotu… to najwyraźniej nie próbowałeś jeszcze kebabów spod 13-stki, przy Placu Wolnica 13.

Co nas wyróżnia

  • 3 rodzaje mięsa premium: jagnięce (przekładane płatami), oraz drobiowe i wołowe w płatach
  • oryginalne arabskie ciasto oraz ciasto ormiańskie – Lawasz z wyciągiem z Mątwy
  • mini bułka turecka
  • zawsze najświeższe składniki
  • autorskie sosy, które od początku do końca sami przygotowujemy
  • ogromna skala ostrości sosów, w tym najostrzejszy sos w mieście
  • coroczne Ostre Zawody w jedzeniu kebaba z ultra ostrym sosem (2 000 000 w skali ostrości Scoville’a)
  • specjalne menu dla wegetarian

Galeria

Najlepsze kąski

Lawasz

Do wyboru na jasnym, standardowym arabskim cieście. Lub na ciemnym, ultra cienkim cieście zawierającym naturalny wyciąg z Mątwy - głowonoga żyjącego na dnie morza! Jesteśmy jedynym lokalem w Krakowie serwującym kebaby na takim cieście.

Twister Kebab

Czyli kebab na ciemnym cieście z wyciągiem z Mątwy, ze specjalnie wydzielonym miejscem na frytki!

Frytobułka

Kebab w wypasionej bułce z dodatkiem frytek. All in one!

Zestawy obiadowe

Porcje obiadowe, w skład których wchodzą: mięso, warzywa, frytki i inne wybrane dodatki. Ten zestaw zadowoli nawet największych głodomorów!

Aktualności